Hazánk legelterjedtebb fehér szőlőfajtája ott van minden borvidéken, az összes itallapon, a legtöbb cuvée-ben, kis és nagy pincészetek kínálatában, minden bolt polcain. Mondhatnánk: alap.

JELENTKEZÉS >>

 • Te hogy tartod számon a fajtát?
  • Egyszerű fröccsbor nagy kiszerelésben?
  • Fanyar, zöldalmás illatú férfias fehér?
  • Ásványos terroir-bor?
  • Testes, mézes-mandulás ízű érlelt bor?
  • Késői szüretelésű édes desszertbor?

Bármelyik kategóriába is soroltad, igazad van. Az olaszrizling mindegyiket tudja.

Pont az az ő szépsége, hogy sokféle. Rengeteg lehetőség rejlik a fajtában, mert minden borvidéken más típusú bort ad, ráadásul a reduktívtól a hordós érlelésűn keresztül a késői szüretelésű édes, sőt a jégborig minden technológiával lehet belőle kiváló bort készíteni.

A legegyszerűbb és a prémium boraink közt egyaránt előfordul, nem is egy példány. A fajta csodálatos változatosságában fogunk gyönyörködni október 15-én, szombaton este 19:00 órától a Borháló Újbuda üzletében.

Rendkívül érdekes kóstolósorunk lesz. Egy fiatalos reduktív olaszrizlinggel nyitjuk a sort, majd folytatjuk egy példaértékű összefogásgyümölcsével. Tovább haladunk egy rendhagyó ízvilágú régimódi darabbal és egy hibrid technológiás furcsasággal, ami után felborzolt kedélyeinket megnyugtatjuk egy páratlan gazdagságú kézműves tétellel. A sor végén két prémium kategóriás bor is helyet kapott, melyeknek külön érdekessége, hogy homlokegyenest más stílust képviselnek.

 • Amit megkóstolunk:
  1. Kiss Attila – Olaszrizling 2015 (Mátra)
  2. Nagy és Nagy Pincészet – Balatonbor 2015 (Balaton-felvidék)
  3. Polgár Zoltán – Serum Olaszrizling 2014 (Villány)
  4. Feind Pincészet – Fahordós Olaszrizling 2015 (Balatonfüred-Csopak)
  5. Palota Pince – Villa Rustica 2014 (Balaton-felvidék)
  6. Jásdi István – Lőczedombi Olaszrizling 2015 (Balatonfüred-Csopak)
  7. Kamocsay Ákos – Hilltop Prémium Olaszrizling 2013 (Neszmély)

Kóstolgatás közben alkalmunk nyílik megbeszélni minden fontos dolgot a fajtáról, és a borok különbségei révén sok szó fog esni a stílusról, borkészítési technológiákról is.

Helyszín: Borháló Újbuda, 1117 Budapest, Bercsényi u. 26/B (az Allee mellett)
Időpont: 2016. október 15. szombat, 19:00 óra
Belépő: 2500 Ft, melyből 500 Ft levásárolható a kóstoló után, vagy 1750 Ft + 25 Borháló Pont (Ebben az esetben viszont a belépő árából nem tudod levásárolni az 500 Ft-ot.)

JELENTKEZÉS >>